Marcus Dahlman

Marcus Dahlman

Min väg in i den digitala marknadsföringen började som 15-åring där jag deltog i ideella projekt, navigerade genom sociala medier som Facebook, Instagram och YouTube, och upptäckte tidigt hur kommunikation kunde förstärkas genom förståelse för digitala algoritmer. 

Denna förståelse ledde mig sedermera till betald annonsering, eller ’paid social’, som har varit mitt fokusområde sedan 2018.

Under min utbildning till digital marknadsförare på Sälj & Marknadshögskolan tog jag steget att starta mitt eget företag. Det var under dessa tidiga dagar i skolbänken som jag började konsultera åt olika bolag, vilket gav mig en värdefull inblick i mångfalden av branscher och marknadsföringsbehov.

3 år på en av Sveriges största byråer

Mina senaste tre år har jag spenderat som digital specialist på Scream Mediabyrå i Göteborg, där jag har haft ansvar för paid social. Att vara certifierad på flera plattformar, särskilt inom Metas produkter, har varit en del av min strävan efter kontinuerligt lärande och utveckling. Deltagandet i ”Meta Select” under 2023, ett program som innefattar intensiv utbildning och tid på Metas kontor i London, har varit en av många viktiga erfarenheter i min karriär.

Mitt arbete handlar inte bara om att förstå siffror och trender, utan om att skapa en meningsfull koppling mellan betald annonsering och faktiska affärsmål. Jag tror på att det är viktigt att förstå och integrera nyckeltal i annonseringen för att uppnå reella resultat. Min kunskap sträcker sig även till att förstå de olika sociala mediakanalernas roller och hur de interagerar i det större digitala landskapet.

I mitt arbete på Maraton Group är jag engagerad i att bidra med min erfarenhet och mina insikter, alltid med målet att stödja våra kunders tillväxt och framgång. Det är en resa som kräver både engagemang och ödmjukhet, och jag är tacksam för varje möjlighet att lära och växa tillsammans med vårt team och våra kunder.

Marcus Dahlman (email)

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer