Rentas resa till Topp 3 med hjälp av Digital Tillväxt

Rentas resa till Topp 3 med hjälp av Digital Tillväxt

Renta Maskinuthyrning har revolutionerat branschen för maskinuthyrning med sin närvaro över hela Sverige. De erbjuder en tjänst där kvalitet, tillgänglighet och service står i centrum. Med ambitionen att göra processen att hyra maskiner så enkel som möjligt, behövde Renta utöka sin digitala närvaro för att matcha sin geografiska expansion och stärka sin position mot konkurrenterna. Det var då de valde Maraton som sin partner för digital tillväxt.

Utmaningen:

Trots en imponerande geografisk expansion, kämpade Renta med att synas online. De rankade inte tillräckligt bra vare sig nationellt eller lokalt för kritiska söktermer och deras Google Ads kostade mer än den gynnade verksamheten.

Uppdraget:

Maraton anammade skräddarsydd digital marknadsföringsstrategi för Renta. Vi började med en grundlig SEO-analys, identifierade och riktade in oss på både breda och nischade söktermer som var kritiska för Rentas affärsmodell. Genom att optimera ett fulländat SEO-arbete, steg Renta stadigt i sökmotorerna.

”Maraton har varit en ovärderlig partner i vår digitala resa. Deras förmåga att förvandla utmaningar till konkreta resultat har varit avgörande för vår tillväxt. Tack vare deras arbete vinner vi nu 80% av våra Google Ads sökningar och ligger i topp 3 organiskt både på nationella och lokala sökningar som är relaterade till våra erbjudanden.” 

– Marcus Sölsnaes, Marknadschef, Renta AB

Helhetsansvar för SEO på Nationell och Lokal nivå

  • Genomförande av en omfattande sökordsanalys för att rikta in sig på relevanta och värdefulla sökord.
  • Konkurrentanalys för att identifiera och utnyttja nyckelområden där Renta AB kan skilja sig från konkurrenterna.
  • Teknisk genomgång och optimering av webbplatsens struktur, laddningshastighet och markup.
  • Copywriting anpassat för SEO, inklusive optimering av befintligt innehåll och skapande av nytt innehåll.
  • Löpande förstärkning av externa länkar och byggande av webbplatsens popularitet och auktoritet.

Optimering av befintligt Google Ads-konto

Vårt nästa steg var att optimera Google Ads-kampanjerna. Genom att använda avancerad konverteringsspårning och analysera data i realtid, kunde vi omstrukturera kampanjerna för maximal effektivitet och avkastning. Vi skapade riktade annonskampanjer som direkt talade till potentiella kunder och speglade Rentas geografiska räckvidd och tjänsteutbud.

Resultatet:

Vårt arbete har lett till en nästan tiofaldig ökning av organiska klick, exklusive direkta sökningar på ”Renta” och en dominans i Google Ads med en vinstfrekvens på 80%. SEO-positionerna har stärkts avsevärt, vilket placerar Renta i toppskiktet jämfört med konkurrenterna såväl lokalt som nationellt.

Framtiden:

Från och med 2024, täcker vårt samarbete en omfattande palett av tjänster: Webbutveckling, SEO på både nationell och lokal nivå, Google Ads, Bing Ads, YouTube-annonsering, samt betald annonsering på META och LinkedIn. Fortsättning följer….

Victor Wennberg (email)

Digital Strateg & Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer