Annonsering i Sociala Medier med Maraton

Annonsering i Sociala Medier med Maraton

Maraton Group använder vi betald annonsering på sociala medier som en taktik för att hjälpa företag att nå och engagera sin målgrupp. Våra strategier för Paid Social Media är skräddarsydda för att säkerställa att varje annonskampanj når rätt människor vid rätt tidpunkt och på rätt plattform.

En kort introduktion om Paid Social Media:

Betald annonsering på sociala medier, eller Paid Social Media, är en viktig del av den moderna digitala marknadsföringsstrategin. Särskilt för företag som vill utöka sin räckvidd, förbättra sin varumärkesmedvetenhet och driva konkreta affärsresultat. Genom att utnyttja den enorma användarbasen och de sofistikerade targeting-möjligheterna som sociala medieplattformar erbjuder, kan företag skräddarsy sina budskap för att nå specifika målgrupper på ett kostnadseffektivt och mätbart sätt.

Vår unika strategi kombinerar senaste tekniken, datadriven målgruppsanalys och kreativa lösningar som är skräddarsydda för varje kunds specifika behov.

Absolut! Vi hjälper till att identifiera och fokusera på de plattformar som bäst når din målgrupp.

Det beror på dina önskemål. Vi kan hantera allt från planering till genomförande, eller arbeta tätt tillsammans med dig. Men, vi behöver dock få tillgång till diverse olika verktyg för att kunna utföra arbetet.

Paid Social Media sträcker sig över en rad plattformar, inklusive Meta (Facebook, Instagram), LinkedIn, TikTok, Pinterest och Snapchat, och erbjuder unika fördelar för varje. Detta inkluderar allt från att engagera med konsumenter på en mer personlig nivå till att rikta in sig på specifika yrkesgrupper för B2B-marknadsföring. Genom att investera i betald annonsering på sociala medier kan företag dra nytta av riktad annonsering för att nå ut till potentiella kunder, öka trafiken till sin webbplats och generera leads och försäljning.

Med Maratons expertis inom annonsering på sociala medier kan ditt företag utnyttja dessa kraftfulla verktyg för att skapa effektiva kampanjer som speglar ditt varumärkes identitet och talar direkt till dina affärsmål och din målgrupp.

Hur vi arbetar med annonsering på Sociala Medier

 • Målgruppsanalys: Vi börjar med att noggrant definiera och förstå din målgrupp. Detta innebär att analysera demografiska data, intressen, beteenden och kundresor för att skapa en detaljerad profil av din ideala kund.
 • Val av plattform: Baserat på målgruppsanalysen väljer vi de sociala medieplattformar som passar dina affärsmål. Detta kan inkludera Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Snapchat eller TikTok, beroende på var din målgrupp är mest aktiv.
 • Kreativt innehåll: På Maraton förstår vi betydelsen av att skapa innehåll som inte bara är visuellt tilltalande, utan också effektivt kommunicerar ditt varumärkes budskap och uppfyller de uppsatta målen. Vi arbetar nära våra kunder för att vägleda och stödja dem i processen att skapa detta kreativa innehåll. Vid behov använder vi oss av professionella partners som är experter på att skapa innehåll för SoMe-annonsering.
 • Annonsoptimering: Vårt team använder avancerade targeting-metoder för att säkerställa att annonserna visas för användare som är mest sannolika att engagera sig och konvertera. Vi använder olika targeting-möjligheter som intressebaserad, demografisk, geografisk och beteendemässig targeting. Utöver dessa kikar vi också på hur vi kan använda CRM-data och på så sätt bygga kraftfulla retargeting & lookalikes-målgrupper.
 • Budgethantering: Vi hanterar din budget effektivt för att maximera avkastningen på investeringen. Detta innebär att noggrant balansera utgifterna och justera dem baserat på kampanjens prestanda.
 • Testning och analys: Vi utför kontinuerlig A/B-testning och övervakar kampanjens prestanda för att identifiera vad som fungerar bäst. Detta hjälper oss att kontinuerligt förbättra kampanjens effektivitet.
 • Rapportering och insikter: Slutligen tillhandahåller vi detaljerade rapporter och insikter om kampanjens prestanda. Detta inkluderar data, såsom räckvidd, engagemang, konverteringsfrekvens och ROI, vilket ger värdefull insikt för framtida strategier.

Vi hjälper ditt företag att effektivt nå ut till och engagera din målgrupp, öka varumärkesmedvetenheten och driva försäljning.

Kostnaden varierar beroende på kampanjens omfattning och mål. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att passa olika budgetar och behov. Ad-spend kan justeras upp och ned från månad till månad.

Vi använder en rad KPI:er, inklusive klickfrekvens, konverteringsfrekvens och ROI, för att mäta och analysera kampanjprestanda.

Resultaten kan variera, men vissa kampanjer börjar visa resultat redan inom några dagar eller veckor efter lansering.

Fördelar med att anlita oss för Paid Social Media

 • Erfarenhet och expertis: Vårt team har gedigen erfarenhet och omfattande certifieringar inom digital och betald marknadsföring. Denna expertis säkerställer att våra kunder får effektiva, välriktade kampanjer som är anpassade efter deras unika behov och marknadsföringsmål.
 • Data-Drivna strategier: Vi använder dataorienterade strategier för att säkerställa att varje kampanj är optimerad för maximal effektivitet. Genom detaljerad målgruppsanalys och smart användning av reklambudgetar kan vi erbjuda hög synlighet och märkbar ROI för våra kunders annonsering.
 • Flexibla och skalbara kampanjer: Vår förmåga att skapa anpassningsbara och skalbara kampanjer gör oss till ett idealiskt val för vanliga företag som söker dynamisk och responsiv marknadsföring. Vi anpassar oss snabbt till förändrade marknadsförhållanden och kundbeteenden, vilket möjliggör effektiv tillväxt och expansion för våra kunder.
 • Expertis över flera plattformar: Med vår breda kunskap om olika sociala medieplattformar kan vi utforma kampanjer som effektivt utnyttjar varje plattforms unika egenskaper. Detta innebär att vi kan nå rätt publik genom rätt kanaler, vilket optimerar både räckvidd och engagemang.
 • Resultatorienterad tillvägagångssätt: Vi är fokuserade på att leverera konkreta affärsresultat. Våra strategier är utformade för att inte bara öka varumärkessynlighet och engagemang utan även att driva reella affärsresultat och en stark ROI för våra kunder.

Vår strategi för optimering och resultatmätning

I digital marknadsföring är det avgörande att ha en partner som inte bara skapar kreativa och engagerade kampanjer, utan också noggrant mäter och analyserar resultaten. Vi använder oss av tydliga processer för A/B-testning, KPI-uppföljning och ROI-analys för att säkerställa att varje kampanj inte bara når utan överträffar våra kunders förväntningar.

Vår strategi är inriktad på datadriven optimering och precisionsmätning, vilket gör det möjligt för oss att kontinuerligt förbättra och anpassa våra insatser för maximal effektivitet och affärsnytta. Läs vidare för att få en djupare insikt i vårt tillvägagångssätt för betald social media-marknadsföring.

A/B-testning för optimering av kampanjer

A/B-testning är en central del av vår strategi för att kontinuerligt förbättra och optimera våra kampanjer. Denna metod innebär att vi skapar två versioner av en annons testar dem parallellt för att identifiera vilken som presterar bäst baserat på förutbestämda mål. Genom att variera olika aspekter såsom bildmaterial, ad copy, färgscheman eller call-to-action-knappar, kan vi få insikter om användarbeteende och preferenser. Denna process hjälper oss att finjustera våra kampanjer för att maximera effektiviteten och uppnå bättre resultat.

KPI:er och prestandamätning

Nyckeltal (KPI:er) är avgörande för att mäta framgången av våra digitala kampanjer. Vi fokuserar på ett spektrum av KPI:er som är relevanta för våra kunders specifika mål. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens, engagemangsnivåer, impressions, och kostnad per konvertering. Genom att noggrant analysera dessa KPI:er kan vi få en djupare förståelse för kampanjens prestanda och göra datadrivna justeringar för att förbättra resultaten.

ROI: Mätning av avkastning på investeringen

Att mäta avkastningen på investeringen (ROI) är avgörande för att förstå värdet av våra marknadsföringsinsatser. Vi använder en kombination av kvantitativa och kvalitativa data för att mäta ROI. Detta innebär att vi inte bara ser till direkta försäljningsresultat eller leadsgenerering från en kampanj, utan även andra faktorer som varumärkesbyggande och kundlojalitet. Vi använder avancerade analysverktyg och metoder för att spåra och kvantifiera resultaten från våra kampanjer, vilket ger våra kunder tydlig insikt i hur deras investeringar i marknadsföring bidrar till deras övergripande affärsmål.

Genom dessa metoder säkerställer Maraton att varje kampanj inte bara är kreativ och engagerande, utan också datadriven, mätbar, och framför allt, effektiv i att leverera verkliga affärsresultat.

Ja, vårt team, tillsammans med partners, innehåller kreatörer som kan assistera i produktion av högkvalitativt och engagerande innehåll.

Absolut, vi använder löpande analys och A/B-testning för att kontinuerligt optimera och förbättra kampanjens effektivitet.

Vi arbetar med ett brett spektrum av företag, från små startups till stora företag, över olika branscher. Från tjänsteföretag till e-handel.

Annonsering på Sociala Medier: Maximera er digitala närvaro

Anpassning och innovation är centrala komponenter i vår strategi för betald annonsering på sociala medier. Vi är dedikerade till att ständigt övervaka marknaden och hålla oss uppdaterade med de senaste trenderna och algoritmförändringarna på olika sociala medieplattformar. Genom att vara proaktiva och snabbt anpassa oss till dessa förändringar, säkerställer vi att våra kampanjer alltid är relevanta och i linje med de senaste digitala marknadsföringstrenderna. Detta innebär en konstant utvärdering och uppgradering av våra metoder för att ligga steget före i en snabbrörlig digital värld.

AI och Maskininlärning

Vi integrerar också avancerad teknik som AI och maskininlärning i våra marknadsföringsstrategier. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för oss att noggrant analysera och förstå användarbeteenden, vilket resulterar i mer effektiva och målinriktade kampanjer. Genom att använda dessa innovativa verktyg kan vi skapa högt anpassade och personliga annonser som direkt tilltalar och engagerar våra kunders målgrupper. Denna teknikdrivna metod bidrar till att maximera effektiviteten och avkastningen av våra insatser.

Slutligen fokuserar vi på att ständigt utbilda vårt team för att säkerställa att vi är väl rustade med de senaste kunskaperna inom digital marknadsföring. Genom att uppmuntra ett kontinuerligt lärande, kan vi utforska nya vägar för att nå och engagera våra kunders målgrupper. Detta säkerställer att vi inte bara håller jämna steg med branschens utveckling, utan aktivt driver innovation inom betald annonsering på sociala medier för våra kunder.

Vanliga frågor vi får om annonsering på Sociala Medier

Ja, vårt team har erfarenhet av att skapa och hantera kampanjer för en global publik.

Ja, vi prioriterar datasäkerhet och följer alla branschstandarder för att skydda din information.

Vi använder detaljerad målgruppsanalys och segmentering för att skräddarsy budskap och innehåll för specifika demografier och intressen.

Vi erbjuder regelbundna rapporter och uppdateringar enligt överenskommen tidsplan, vanligtvis månadsvis eller kvartalsvis.

Vi strävar efter full kundnöjdhet och arbetar nära dig för att förbättra kampanjen baserat på feedback och prestanda.

Är du redo att öka din räckvidd, engagera din målgrupp och driva verkliga affärsresultat? Kontakta oss idag och börja din resa!

Marcus Dahlman (email)

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer