En kraftfull SEO-byrå

En kraftfull SEO-byrå

Sökmotoroptimering är ingen sprint, det är ett maraton. Med unika metoder och tillgångar skapar vi sällsynta resultat för våra kunder. Vi vet att nästan hela befolkningen googlar när de behöver en produkt eller tjänst. Starka varumärken som positionerat sig väl på relevanta sökbegrepp vinner också matchen om nya kunder, oftare än andra. Vi hjälper en mängd företag i olika branscher och storlekar med att positionera sig framför potentiella kunder som är redo att köpa.

Kort om sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering är processen att förbättra och optimera en webbplats för att öka dess synlighet i sökmotorernas resultatlistor. När din webbplats optimeras löpande för relevanta sökord, är det mer sannolikt att den visas högre upp i sökresultaten när potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder.

Oerhört många köpresor börjar på Google, därför är ditt företags investering i SEO avgörande för att öka synligheten, bygga varumärkesförtroende, och driva såväl direkt som långsiktig affärstillväxt.

Att synas högt i sökmotorerna är avgörande för företag av flera skäl:

 • Ökad synlighet: Högre rankningar innebär att fler potentiella kunder kommer att exponeras för ditt företag. Detta är viktigt eftersom de flesta användare sällan bläddrar förbi första sidan av sökresultaten.

 • Riktad trafik: SEO hjälper till att locka besökare som aktivt söker efter de produkter och tjänster du erbjuder. Detta innebär att trafiken till din webbplats är mer kvalificerad och sannolik att konvertera till kunder.

 • Bygga förtroende och auktoritet: Webbplatser som rankar högt i sökmotorernas resultat uppfattas ofta som mer trovärdiga och auktoritativa. Detta kan stärka ditt företags varumärke och rykte.

 • Kostnadseffektiv marknadsföring: Till skillnad från betald reklam är trafiken från den organiska träfflistan ”gratis” och erbjuder en långsiktig avkastning på investeringen. När din webbplats rankar högt, fortsätter du att attrahera trafik utan de pågående kostnaderna för betald annonsering.

SEO en avgörande del av en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi. Att placera ditt företag på toppen av sökresultaten säkerställer inte bara att du blir sedd av rätt målgrupp, utan det stärker också ditt varumärkes trovärdighet och kan leda till betydande tillväxt.

Ja, länkar spelar fortfarande en stor roll i SEO eftersom de hjälper till att bygga auktoritet och trovärdighet för din webbplats.

Innehåll är extremt viktigt eftersom det hjälper sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om och ger värde till användarna.

Vi utför noggrann marknads- och konkurrensanalys för varje bransch och skapar skräddarsydda strategier som tar hänsyn till branschspecifika nyckelfaktorer och trender.

Från teknisk sökmotoroptimering till lokala SEO-strategier

Maraton Group är din pålitliga SEO-byrå, från start till mål. Vi förstår att varje steg i din SEO-resa är avgörande och här är vi redo att stötta dig genom varje fas. Nedan listar vi de nyckelområden inom sökmotoroptimering där vi erbjuder vår expertis:

 • Teknisk SEO : Detta område fokuserar på att förbättra den tekniska aspekten av en webbplats för att underlätta sökmotorernas crawlning och indexering. Det innebär att optimera webbplatsens infrastruktur, såsom URL-struktur, responsiv design för mobilanpassning, laddningstider, och intern länkstruktur.

 • Innehållsoptimering: Detta handlar om att skapa och anpassa webbplatsens innehåll för att det ska vara relevant och värdefullt för både användare och sökmotorer. Det inkluderar användning av sökord, skapande av kvalitativt och engagerande innehåll, och att se till att innehållet uppfyller användarnas sökintentioner.

 • Innehållsskapande: Detta steg innebär att producera unikt och värdefullt innehåll som lockar och engagerar målgruppen. Det kan inkludera blogginlägg, artiklar, videor, infografik och annat innehåll som är relevant för målgruppens intressen och behov.

 • Länkbyggnad: Detta är processen att skaffa länkar från andra webbplatser till din egen. Länkar fungerar som ”rekommendationer” som signalerar till sökmotorer att ditt innehåll är trovärdigt och relevant, vilket kan förbättra webbplatsens rankning i sökresultaten.

 • Lokala SEO-strategier: Lokal SEO fokuserar på att optimera en webbplats för att ranka högt i sökresultaten för specifika geografiska områden. Detta är särskilt viktigt för företag som betjänar lokala kunder.

Varje del av SEO är avgörande för att skapa en heltäckande strategi som maximerar synligheten och attraktiviteten hos en webbplats i sökmotorernas ögon. Genom att fokusera på dessa olika aspekter kan företag förbättra sin närvaro online och nå ut till sin målgrupp mer effektivt.

Vi tror på transparens och ansvar i vårt arbete. Om resultaten inte motsvarar förväntningarna, kommer vi att analysera orsakerna, ge rekommendationer för förbättringar och justera strategin utan extra kostnad.

Vi håller oss ständigt uppdaterade med de senaste trenderna och algoritmförändringarna i sökmotorerna och justerar våra strategier därefter för att säkerställa att våra kunders webbplatser förblir konkurrenskraftiga.

Vår process som en framgångsrik SEO-byrå

Vi startar varje SEO-projekt med en noggrant planerad och omfattande strategi som säkerställer att våra kunders närvaro i sökmotorer inte bara förbättras utan också överträffar deras förväntningar.

Initial Analys:

 • Nulägesanalys: Vi börjar med att noggrant granska din nuvarande webbplats och dess SEO-prestanda för att identifiera styrkor och områden för förbättring.

 • Sökordsanalys: Genom att analysera relevanta sökord får vi insikt i vad din målgrupp söker efter och hur du kan positionera ditt innehåll för att möta dessa behov.

 • Konkurrentanalys: Vi undersöker dina konkurrenters SEO-strategier för att förstå branschstandarder och hitta möjligheter att skilja dig från mängden.

 • Kundbeteendeanalys: Förståelse för din målgrupps beteenden och preferenser är avgörande för att skapa riktat och effektivt innehåll.

Strategiutveckling:

 • Skräddarsydd strategi: Utifrån vår initiala analys utvecklar vi en skräddarsydd SEO-strategi som är inriktad på att uppnå dina specifika affärsmål.

 • Mätbara mål: Vi definierar tydliga och mätbara mål för att säkerställa att vår strategi är fokuserad och resultatorienterad.

 • Dynamisk SEO-strategi: Vår strategi inte huggen i sten, den är designad för att vara flexibel och anpassningsbar. Detta innebär att vi utvärderar och justerar vår strategi baserat på nya data, marknadstrender och ändringar i ditt företags mål, för att säkerställa att den alltid är relevant och effektiv.

Genomförande:

 • Teknisk SEO: Vi implementerar tekniska förbättringar för att säkerställa att din webbplats är välstrukturerad och lättillgänglig för sökmotorerna.

 • Skapande och optimering av innehåll: Vi producerar högkvalitativt, relevant innehåll som är optimerat för både sökmotorer och användare.

 • Bygga en auktoritär länkprofil: Vi arbetar med att bygga en stark länkprofil genom att få högkvalitativa backlinks från trovärdiga källor. 

 • Lokala åtgärder: För företag på lokala marknader, implementerar vi lokala SEO-strategier för att förbättra synligheten i lokala sökresultat.

Uppföljning:

 • Konverteringsspårning: Vi övervakar hur besökare interagerar med din webbplats och vilka åtgärder som leder till konverteringar.

 • Analysarbete: Genom regelbundna analyser kan vi se vad som fungerar och vad som behöver förbättras.

 • Kontinuerlig optimering: SEO är en pågående process. Vi fortsätter att finjustera och optimera vår strategi baserat på data och branschtrender.

Genom detta omfattande och väl integrerade arbetssätt säkerställer vi att varje aspekt av din SEO-strategi bidrar till att stärka din närvaro på Google (och andra sökmotorer) och driva tillväxt för ditt företag.

Skräddarsydd SEO med expertis, erfarenhet och innovation

Vi kombinerar vår långa erfarenhet och djupgående kunskap inom SEO med expertis i specifika områden för att leverera anpassade lösningar som möter varje kunds unika behov och mål.

Vår styrka ligger i vårt team av experter, som var och en är specialiserad på olika aspekter av SEO, från teknisk optimering och innehållsstrategi till länkbyggnad och lokala SEO-tekniker. Denna breda expertis möjliggör en heltäckande strategi som adresserar alla delar av sökmotoroptimering.

Resultat från sökmotoroptimering kan variera, men oftast ser man en förbättring inom 3-6 månader, beroende på konkurrensen och branschen.

SEO är en kontinuerlig process eftersom sökmotorernas algoritmer ständigt ändras och webbplatser behöver anpassas därefter. En del av de parametrar Google värdesätter behöver hela tiden förnyas för bästa möjliga resultat.

Ingen kan garantera förstaplatsen i sökresultaten, eftersom sökmotorernas algoritmer är komplexa och ständigt förändras.

Vår affärsmodell baseras på att erbjuda skräddarsydda SEO-tjänster som är anpassade till varje kunds unika behov och mål. Vi erbjuder flexibla paket och prissättning baseras på projektets omfattning och komplexitet.

Vår fördel utökas ytterligare genom vårt ägande och drift av ett kraftfullt nätverk av digitala plattformar. Detta nätverk ger oss unika möjligheter att skapa och fördela innehåll, bygga auktoritativa länkar och nå specifika målgrupper på ett effektivt sätt. Denna kombination av intern expertis och externa resurser gör att vi kan leverera skräddarsydda och resultatdrivna SEO-lösningar.

Vi förstår att framgångsrik SEO kräver mer än bara en one-size-fits-all strategi. Därför anpassar vi varje aspekt av vårt arbete för att passa ditt företags specifika behov och mål, säkerställa att vi levererar mätbara resultat och bidrar till din långsiktiga framgång i sökresultaten.

Mäta framsteg och säkra resultat: Avancerade verktyg för precision i SEO

Vi mäter framgång och resultat av våra SEO-insatser med hjälp av en rad avancerade verktyg och metoder för att säkerställa att våra kunder får konkreta och mätbara förbättringar.

Vilka verktyg använder vi för SEO och hur:

 • Google Search Console: Detta verktyg ger oss värdefull insikt i hur din webbplats presterar i Googles sökresultat. Vi använder det för att övervaka din webbplats ranking, identifiera de sökfraser som driver trafik, de som kan driva mer trafik, och upptäcka eventuella tekniska problem som behöver åtgärdas.

 • Google Analytics 4: Med Google Analytics 4 kan vi spåra användarbeteenden och trafikflöden på din webbplats. Vi använder denna data för att förstå hur besökare interagerar med ditt innehåll, vilka sidor som är mest engagerande, och hur SEO-arbetet påverkar din övergripande trafik och dess engagemang.

 • SE Ranking: SE Ranking ger oss detaljerad information om sökordsrankningar och konkurrentanalys. Vi använder detta för att spåra förändringar i rankningen för specifika sökord och för att jämföra din webbplats prestanda med dina konkurrenter.

 • Ahrefs: Ahrefs är ett kraftfullt verktyg för länkanalys och sökordsanalysering. Vi använder det för att analysera din webbplats och dina konkurrenters länkprofiler och identifiera förbättringsmöjligheter.

 • Screaming Frog: Screaming Frog är ett utmärkt verktyg för att göra en djupgående teknisk sökmotoroptimering av din webbplats. Vi använder det för att identifiera tekniska problem som långsamma laddningstider, brutna länkar, och problem med webbplatsstrukturen som kan påverka din SEO-prestanda.

Genom att kombinera insikter från dessa verktyg kan vi mäta framgång på flera nivåer, inklusive förbättrad ranking, ökad trafik, och högre konverteringsgrad. Denna data möjliggör en kontinuerlig optimering av vår SEO-strategi, vilket säkerställer att vi alltid strävar efter att förbättra och maximera resultaten för våra kunder.

Vanliga frågor & svar när vi övervägs som SEO-byrå

Genom att förbättra din webbplats synlighet och ranking i sökmotorerna, kan vi hjälpa till att öka din organiska trafik, förbättra varumärkesmedvetenheten och driva mer kvalificerade leads och försäljning.

Vår unika kombination av djup branscherfarenhet, specialiserade experter, användning av avancerade verktyg samt vårt breda, kraftfulla egna nätverk av webbplatser skiljer oss från de flesta konkurrenterna och ger oss möjligheten att leverera överlägsna resultat.

Våra tjänster och avtal är flexibla. Vi erbjuder både kort- och långsiktiga avtal beroende på dina behov och önskemål. Då SEO är ett arbete som behöver göras över tid, med större eller mindre insatser beroende på varje unik projekt vill vi att våra kunder är villiga att investera långsiktigt i vårt samarbete. Precis som vi gör med våra kunder.

Vi ser SEO som en del av en helhet inom digital marknadsföring och arbetar för att integrera det med andra kanaler inom performance marketing-segmentet.

Är du redo att ta din närvaro online till nästa nivå? Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och låt oss visa hur.

Victor Wennberg (email)

Digital Strateg & Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer