UFAB AB – omfattande SEO och online marknadsföring

UFAB AB – omfattande SEO och online marknadsföring

UFAB AB, en framstående systemleverantör och kontraktstillverkare med rötter i Uddevallas gamla varvsindustri, har sedan starten för över 45 år sedan etablerat sig som en ledare inom sin bransch. Med en stark övertygelse om ständiga förbättringar och en helhetsansats från idé till slutleverans, har UFAB blivit en nyckelspelare inom avancerad komponent- och maskinsystemstillverkning. Deras strävan är att alltid söka smartare lösningar – snabbare, bättre och mer miljövänliga, sammanfattat i deras varumärkeslöfte ”Always Improve”.

Utmaningen:

Trots UFABs starka position i industrin, var deras digitala närvaro inte lika framträdande. I en traditionellt orienterad bransch var behovet av en förstärkt digital närvaro och synlighet på internet avgörande för fortsatt tillväxt och nya vägar till affärsmöjligheter.

Lösningen:

Vi antog en omfattande strategi för att förbättra UFABs digitala synlighet där vårt arbete inkluderade:

  • Helomfattande SEO-strategi: Vi genomförde en grundlig analys av UFABs nuvarande webbnärvaro och identifierade nyckelord och fraser som var kritiska för deras bransch. Genom optimerat innehåll, teknisk SEO och offpage-strategier lyckas vi placera UFAB på toppositioner i Google för branschrelaterade sökningar.
  • Betalda annonsering på LinkedIn och Google Ads: Vi designade och implementerade en serie riktade annonskampanjer. Genom att använda LinkedIn och Google Ads kunde vi nå UFABs specifika målgrupp effektivt, vilket ledde till ökad trafik och generering av högkvalitativa leads.
  • Webbutveckling: Vi utvecklade och optimerade UFABs webbplats för att förbättra användarupplevelsen, öka engagemanget och stärka varumärkets digitala närvaro. Webbplatsen designades för att spegla UFABs engagemang för innovation och hållbarhet.

Resultatet:

UFABs digitala transformation har varit en framgång. Med förbättrad sökmotorplacering och effektiva betalda annonseringskampanjer har UFAB upplevt:

  • Ökad synlighet i branschrelaterade sökningar på Google.
  • Högre trafik till webbplatsen med förbättrad användarengagemang.
  • Ökning av kvalitativa leads.
  • Förstärkt varumärkesmedvetenhet och marknadsposition.

Slutsats:

Vårt arbete med UFAB illustrerar kraften i en integrerad digital strategi. Genom att kombinera djupgående SEO, målinriktad onlineannonsering och webbutveckling har UFAB inte bara stärkt sin position på marknaden utan också befäst sitt åtagande till ständiga förbättringar och innovation – både i produktion och digital närvaro.

Vill du ta nästa steg med er digitala marknadsföring ta kontakt med oss idag!

Victor Wennberg (email)

Digital Strateg & Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer