Din partner inom webbproduktion: Maraton som webbyrå

Din partner inom webbproduktion: Maraton som webbyrå

I en tid där digital närvaro är kritisk för tillväxt hos de flesta företag, är valet av webbyrå ett av de viktigaste besluten ett företag kan göra. Maraton förstår denna betydelse och strävar efter att vara den partner som gör din webbplats till din bästa säljare – alltid aktiv, alltid engagerande.

Varför en professionell webbyrå är avgörande för din digitala framgång

 • Anpassat efter framtidens behov: År 2024 och framåt, kommer den digitala världen att vara mer konkurrensutsatt än någonsin. En erfaren webbyrå kan inte bara designa en estetiskt tilltalande webbplats, utan också skapa en plattform som är dynamisk, anpassningsbar och redo för framtidens utveckling.
 • En ”always on” säljare: Din webbplats är mer än bara en informationskälla; den är en säljare som, dygnet runt, representerar ditt varumärke och kommunicerar med potentiella kunder. Vi bygger webbplatser som är optimerade för användarupplevelse, laddningstider och mobilanvändning, vilket säkerställer att din webbplats alltid är tillgänglig och effektiv, oavsett tidpunkt eller enhet.
 • Relevant trafik: Genom att använda SEO och andra digitala marknadsföringsstrategier ser vi till att din webbplats inte bara lockar besökare, utan rätt besökare. Genom att rikta oss mot specifika målgrupper säkerställer vi att din webbplats besöks av potentiella kunder som är mest sannolika att konvertera.

Vi ser till att er hemsida förvaltar era potentiella kunder

 • Konvertering och kundengagemang: En framgångsrik webbplats handlar inte bara om att driva trafik, utan också om att omvandla den trafiken till verkliga affärsmöjligheter. Vi integrerar call-to-action (CTA), engagerande innehåll och köpresor för att leda besökarna mot att utföra önskade åtgärder, vare sig det gäller ett köp, prenumerera på nyhetsbrev, eller kontakta ditt företag.
 • Besvara viktiga frågor: Din webbplats är den första platsen många kunder vänder sig till för information. Vi ser till att den svarar på deras frågor, framhäver dina styrkor och unika värdeerbjudanden. Detta bygger förtroende och auktoritet, vilket är avgörande för att skapa långsiktiga kundrelationer.
 • Analys och optimering: Webbplatsens prestanda och besökarnas beteende övervakas kontinuerligt för att identifiera möjligheter till förbättring. Vi använder data för att förstå hur besökare interagerar med din webbplats och gör sedan nödvändiga justeringar för att optimera användarupplevelsen och konverteringsfrekvensen.

Att välja Maraton som webbyrå innebär att säkra en partner som är engagerad i din digitala närvaro. Vi förstår vikten av att ha en webbplats som inte bara ser bra ut, utan som också aktivt arbetar för att uppnå dina affärsmål. Vår expertis, erfarenhet och tillgänglighet garanterar att din digitala närvaro är i trygga händer, nu och i framtiden.

Skapa din bästa säljare: Vår process när vi bygger en hemsida

Med 100-tals framgångsrika hemsidesprojekt i ryggen, har vi en process som effektivt förvandlar din vision till en fungerande, estetisk och högpresterande hemsida. Vår erfarenhet gör oss till experter på att skapa webbplatser som inte bara representerar ditt varumärke men även fungerar som din bästa säljare.

Förståelse och strategi

 • Möte och behovsanalys: Vi inleder med ett djupgående möte för att förstå dina affärsmål, varumärkesidentitet och specifika krav på webbplatsen.
 • Konkurrentanalys: En genomgång av din bransch och konkurrenters närvaro online för att säkerställa att din webbplats inte bara duger, utan sticker ut i mängden.

Design och användarupplevelse

 • Designförslag och feedback: Våra designers skapar en första skiss av din webbplats, vilket ger en visuell bild av den slutliga produkten. Detta är oftast endast bilder utan några funktioner. Vi betonar användarupplevelsen (UX) och användargränssnittet (UI) för att säkerställa att webbplatsen är intuitiv, lättanvänd och visuellt tilltalande.

Utveckling och programmering

 • Front-end och back-end utveckling: Vårt team av utvecklare börjar koda webbplatsen, med användning av moderna teknologier och bästa praxis.
 • Responsiv och mobilanpassning: Vi ser till att webbplatsen fungerar smidigt på alla enheter och skärmstorlekar.

Innehåll och SEO

 • Innehållsproduktion: Skapande av engagerande och optimerat innehåll som kommunicerar ditt budskap och värden. Vi bygger enbart hemsidor till företag som vi hjälper med marknadsföring löpande så därav är detta en viktig pelare i vår process.
 • Sökmotoroptimering: Vi optimerar webbplatsen för sökmotorer (SEO) för att förbättra synligheten och driva relevant trafik. Läs mer om sökmotoroptimering här.

Testning och lansering

 • Kvalitetstestning: Omfattande testning för att identifiera och åtgärda eventuella buggar eller problem.
 • Lansering: När allt är klart och godkänt lanserar vi din nya webbplats.

Uppföljning och support

 • Utvärdering och feedback: Vi följer upp för att säkerställa att webbplatsen uppfyller dina förväntningar och samlar in feedback för eventuella förbättringar.
 • Löpande support och underhåll: Maraton Group erbjuder kontinuerlig support och underhåll för att hålla din webbplats uppdaterad och säker. Dock är vi inte något webbhotell / hosting-företag utan har partners för detta.

Varför välja WordPress? Fördelar med att välja WordPress för din nya hemsida

WordPress är idag världens mest använda Content Management System (CMS) och erbjuder en mängd fördelar för företag som vill etablera en stark närvaro online.

 • Flexibel design: WordPress erbjuder tusentals teman och anpassningsalternativ, vilket gör det enkelt att skapa en unik och professionell webbplats.
 • Funktionsrikt: Med ett stort utbud av plugins kan du lägga till nästan vilken funktionalitet som helst, från e-handel till sociala mediefunktioner. 
 • Intuitivt gränssnitt: WordPress är känt för sitt användarvänliga gränssnitt, vilket gör det enkelt att hantera och uppdatera din webbplats även utan teknisk bakgrund.
 • Stor community: Med en stor och aktiv användargemenskap är hjälp och resurser aldrig långt borta. Många gånger stöter vi på företag som byggt en webb med någon som sedan gått under radarn, med WordPress som CMS är alla utbytbara. 
 • SEO-vänligt: WordPress är optimerat för sökmotorer direkt från start, och med rätt plugins kan du ytterligare förbättra din SEO-prestanda.
 • Snabba laddningstider: Med rätt konfiguration och hosting kan WordPress-webbplatser ha snabba laddningstider, vilket är en kritisk faktor för SEO.

E-handelslösningar som omvandlar besökare till kunder: WooCommerce hos Maraton

Vår expertis inom WooCommerce kan öka din försäljning online. Vi konverterar dina besökare till lojala kunder genom att skapa en sömlös och engagerande shoppingupplevelse.

Skapa en sömlös shoppingupplevelse med WooCommerce

Med WooCommerce, en flexibel och kraftfull e-handelsplattform, erbjuder vi skräddarsydda lösningar som passar ditt företags behov, men framförallt dina kunders behov. 

Från användarvänlig design till effektiv betalningshantering, optimerar vi varje del av din butik online för att maximera konverteringar och försäljning.

Upptäck mer om hur vi kan hjälpa dig att växa din e-handel med WooCommerce.

Global expertis med lokal närvaro – välj Maraton som Webbyrå

Vi är stolta över vår unika kombination av global expertis och lokal närvaro. Vårt team, bestående av erfarna projektledare, kreativa designers och tekniskt skickliga utvecklare, är kärnan i den service vi erbjuder och spelar en avgörande roll i att göra våra kunders digitala ambitioner till verklighet.

Projektledare med bred kompetens och erfarenhet

Kärnan i varje framgångsrikt projekt hos Maraton är våra erfarna projektledare. Deras omfattande kunskap och erfarenhet inom digitala projekt säkerställer att varje fas, från den första konsultationen till den slutgiltiga leveransen, genomförs med professionalism och effektivitet.

Designers som förstår era ambitioner

Våra designers är skickliga på att skapa designelement som stärker och kommunicerar våra kunders varumärkesidentitet. Detta för att framställa webbplatser och digitala verktyg som inte bara är visuellt tilldragande men även är utformade med användaren i fokus.

Utvecklare med teknisk expertis

Våra utvecklare är experter på modern kodning och de senaste teknologiska innovationerna. De är specialiserade på att utveckla robusta, skalbara digitala lösningar som säkerställer att din webbplats inte bara fungerar felfritt men också är redo för framtida expansion och tekniska framsteg. Med en djup förståelse för olika programmeringsspråk och plattformar anpassar de digitala lösningar för att uppfylla unika affärsbehov och tekniska krav.

Optimera din nya hemsida för hastighet, användarvänlighet och konvertering

Vi har tydliga processer för att optimera hemsidor när det gäller hastighet, användarvänlighet och synlighet online. Vår strategi är inriktad på att skapa snabba, intuitiva och sökmotorvänliga webbplatser som förbättrar användarupplevelsen och bidrar till en starkare online närvaro för ditt företag.

Hastighetsoptimering 

 • Prestandaanalys: Vi börjar med att analysera din nuvarande webbplats för att identifiera områden som behöver förbättringar i laddningstid och prestanda.
 • Effektiva optimeringstekniker: Genom att använda avancerade tekniker som komprimering av bilder, minimering av CSS och JavaScript, och korrekt cache-hantering, förbättrar vi din hemsidas hastighet.
 • Responsiv design: Vi säkerställer att din webbplats är optimalt designad för alla enheter, vilket inte bara förbättrar användarupplevelsen utan också hastigheten på olika plattformar.

Optimera användarvänligheten för att konvertera besökaren

 • Intuitivt gränssnitt: Vi skapar ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt som gör det enkelt för besökare att navigera på din webbplats och hitta vad de söker.
 • Fokus på besökaren: Vårt fokus ligger på att skapa en användarupplevelse som är både tillfredsställande och engagerande, vilket innebär att vi kontinuerligt testar och anpassar designen baserat på de senaste användar- och beteendeanalyserna.

Synlighet för relevanta personer och SEO

 • Sökmotoroptimering: Vi optimerar din webbplats för sökmotorer genom att använda relevanta nyckelord, skapa SEO-vänligt innehåll och strukturera webbplatsen på ett sätt som gör den lättläst för sökmotorer.
 • Mobilanpassning: Med en konstant ökande användning av mobila enheter, ser vi till att din webbplats är helt mobilanpassad, vilket är en viktig faktor för både användarvänlighet och sökmotorsynlighet.
 • Snabba laddningstider: Genom att optimera laddningstider säkerställer vi att din hemsida presterar väl i sökmotorernas ranking, eftersom snabbhet är en viktig rankingfaktor.

Varför välja Maraton Group som webbyrå?

 • Lång erfarenhet: Vi drar nytta av våra år av erfarenhet för att förstå och förutse behoven i varje projekt.
 • Tillgänglighet: Vi är tillgängliga och responsiva, redo att snabbt anpassa oss efter dina behov och marknadsförändringar.
 • Bred kunskap: Vårt team har en bred kunskap som spänner över många olika delar av det digitala landskapet, vilket ger oss förmågan att erbjuda kraftfulla webblösningar.

Vi drivs av kvalitet och kundnöjdhet. Vi finns här för att säkerställa att din digitala närvaro inte bara är framgångsrik utan även speglar den höga standarden och visionen för ditt företag.

Fredrik Montell (email)

Strateg & Digital Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer