Fredrik Montell

Fredrik Montell

Kort och gott älskar jag näringslivet, företagande, idéer, utveckling, försäljning och marknadsföring. Jag har jobbat med marknad, sälj och ekonomi sedan 2001 och drivit egna bolag sedan 2010. Jag drivs av förändring, tillväxt och att hjälpa andra att lyckas.

Digital marknadsföring i egen regi sedan 2010

I slutet av 2009 planerade vi för starten av Brandson AB som i början av 2010 lanserades. Brandson var en digital byrå som hjälpte kunder att växa genom SEO, SEM och Webbproduktion. Brandson var även en mjukvaruutvecklare som byggde Brandson Intelligence – ett system som bevakade ett företags hela digitala närvaro och säkrade att rätt insatser genomfördes löpande.

Brandson växte till 20 miljoner i omsättning och över 400 kunder hade hittat hem hos Brandson. 2017 såldes verksamheten till investerare och ingår idag i en danskägd grupp som omsätter 100-tals miljoner.

Läs mer:
Breakit.se – Brandson har i det tysta köpts upp – tech-tungviktaren Per Brilioth tar över
Dagens Industri: De säljer sitt bolag till Avito-investeraren

Skills då?

Jag är en utpräglad strateg och affärsutvecklare med djup kunskap inom digital marknadsföring och tillväxt. Jag gillar att analysera resultat, hitta mönster och att koppla digitala händelser med affärshändelser från ”vanliga” världen, allt för att nästa beslut ska bli ännu bättre än det förra.

Hör av dig till mig om er verksamhet står inför en satsning på tillväxt och vill ta reda på hur digitala kanaler kan användas som huvudstrategi eller stöd till en traditionell försäljningsprocess.

Fredrik Montell (email)

Strateg & Digital Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer