Nya kunder till Hudvårdsinstitutet trots brinnande lågkonjunktur

Nya kunder till Hudvårdsinstitutet trots brinnande lågkonjunktur

Allégatan 66 i Borås rymmer en (nästan) gömd pärla på tredje våningen – Hudvårdsinstitutet. En plats där tradition möter nytänkande inom skönhet och välmående. Även om de öppnade sina dörrar 2018, har Kith, Lucie och Anna över 20 års erfarenhet inom skönhetsbranschen. Hudvårdsinstitutet erbjuder allt från ansiktslyft till hårborttagning och specialiserade behandlingar för hud, ögon och bryn. Ett annat växande område är behandlingar specifikt för män.

Utmaningen:

2022 var året då Hudvårdsinstitutet ville ta sin digitala närvaro till nya höjder. De visste att det fanns en större publik online som de kunde nå, och kom till oss för att förverkliga den visionen.

Ett femstjärnigt rykte och trogna kunder är guld värt, och Hudvårdsinstitutet har verkligen det. Deras kundlojalitet var beundransvärd, med återkommande kunder som ständigt återvände för mer av de behandlingar, tjänster och produkter de erbjuder.

Trots deras oöverträffade kundnöjdhet och den höga andelen återkommande kunder, kämpade Hudvårdsinstitutet med att locka till sig nya ansikten till deras klinik. Deras läge, några våningar ovanför markplan, betydde att spontana drop-ins var sällsynta. Och även om denna avskildhet erbjöd en exklusiv atmosfär, insåg de att de missade möjligheten att locka nya kunder som kanske inte visste om dem.

Vi började från grunden

För att möta Hudvårdsinstitutets specifika utmaningar byggde vi en helt ny webbplats från grunden. Målet var tydligt: varje aspekt av webbplatsen skulle andas värme, trygghet och kunskap. Denna tanke speglades inte bara i designen, utan även i det omfattande nya textinnehållet, inklusive en detaljerad FAQ-sektion som ger svar på klienternas mest frekventa frågor.

Helhetsgrepp kring SEO- & SEM

SEO var kärnan i vår strategi. Genom att kombinera Hudvårdsinstitutets färska, högkvalitativa innehåll med en robust off-page-strategi lyckades vi skjuta upp webbplatsens positioner till toppen av organiska sökresultat.

När vi kände oss säkra på webbplatsens organiska prestanda, blev det dags att utnyttja kraften i betald annonsering. Vi skräddarsydde SEM-kampanjer genom Google Ads, med särskilt fokus på Hudvårdsinstitutets mest lönsamma behandlingar. Därtill kompletterades detta med remarketing-kampanjer i Google Display Network, vilket säkerställde att potentiella kunder kontinuerligt påminns Hudvårdsinstitutet erbjuder.

Resultatet:

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet såg imponerande resultat.

Låt oss bryta ner det:

  • Trafikökning: Webbplatsens organiska trafik sköt i höjden med 157%. Detta innebär att fler än dubbelt så många besökare nu nådde Hudvårdsinstitutets hemsida jämfört med tidigare.
  • Klickfrekvens: Våra annonser på Google Ads har genererat över 3000 klick, vilket visar på kampanjens effektivitet och relevans för målgruppen.
  • Konverteringsgrad: En avgörande indikator på framgång är inte bara att få folk till webbplatsen, utan att omvandla dessa besök till faktiska handlingar. Med en konverteringsgrad på 11%, lyckades vi inte bara driva trafik, men också omvandla dem till potentiella kunder, vare sig det var samtal, e-post, faktiska bokningar eller enkla förfrågningar om hur man hittar till kliniken.

Framtiden: Utveckla och diversifiera

Medan vi redan har uppnått framstående resultat för Hudvårdsinstitutet, stannar vår resa tillsammans inte här. Vår vision är att fortsätta bygga och stärka deras digitala närvaro, både genom organiska och betalda kanaler i sökmotorer samt betald annonsering på Sociala Medier.

Ta kontakt med oss idag för att få veta hur vi kan hjälpa dig också!

Victor Wennberg (email)

Digital Strateg & Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer