Push- & Pull Marknadsföring

Push- & Pull Marknadsföring

Från inget eller ett litet behov till fattade köpbeslut – köpresan har många stationer och vår absoluta rekommendation till alla företag är att jobba strategiskt genom hela köpresan. Påverka, utbilda och etablera företaget i de potentiella kundernas medvetande tidigt och följ sedan med hela vägen genom Push- & Pull marknadsföring.

Vinn kunden genom att närvara i hela köpresan.

  1. BEHOV / ÖNSKEMÅL: Alla köpresor startar med ett upplevt behov
    eller ett önskemål som kräver en leverantör eller ett inköp. SKAPA MED PUSH.
  2. INFORMATION / KUNSKAP: Kunden bildar sig en uppfattning om möjligheter och skaffar sig kunskap om produkter, tjänster och lösningar. SKAPA MED PUSH.
  3. FÖRTROENDE / KÄNNEDOM: Kunden bildar sig uppfattning om olika företag och leverantörer genom att skaffa fördjupad information och leta referenser. SKAPA MED PUSH.
  4. OFFERT / AFFÄR: Kunden söker vidare för att ta fram ett urval av leverantörer och skapar sedan kontakt alternativt genomför ett köp. SKAPA MED PULL VINN MED PUSH.
  5. NÖJD KUND / REFERENS: Kunden söker vidare för att ta fram ett urval av leverantörer och skapar sedan kontakt alternativt genomför ett köp.

Exempel på Push-strategier

En annan typ av push-marknadsföring är reklamfilmer som du hör på radio eller ser på TV, men det kan också vara annonser i tidningar och tidskrifter. Det är betalda annonser skapade för att sälja en produkt eller tjänst och sänds på radio- eller TV-program som är populära bland målgruppen. Därför ser du ofta produkter riktade mot äldre personer annonserade under nyhetsprogram, eftersom de har en äldre demografi. Detsamma gäller för produkter i tidningar och tidskrifter. Skönhetstidningar har annonser för skönhetsprodukter och så vidare. Mycket forskning och analysarbete krävs för att förstå målgruppen och var de spenderar sin tid.

  • Billboards

Billboards är stora utomhusskyltar, vanligtvis placerade nära trafikerade vägar, som används för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller en tjänst. Det är en effektiv metod för push-marknadsföring för att få flest visningar och långsiktiga varumärkesintryck. Dessa gigantiska skyltar inpräntar företagets varumärke i kundens sinne, och även om de bara ser det i förbifarten, har de gjort sitt jobb med att marknadsföra varumärket, produkten eller tjänsten. När de sedan ser produkten i en butik är de mer benägna att köpa den.

Push-marknadsföring

Det är många gånger avgörande att synas med relevant innehåll för att utbilda, inspirera, engagera och öppna kundens ögon för ditt varumärke, dina produkter och tjänster. Givetvis behöver detta vara en löpande process för att behålla platsen i marknadens medvetande.

När det gäller mer traditionell “push-reklam” så finns det mängder av varianter och möjligheter. I takt med att kundens ignorans mot “köp av oss”-annonser ökar, ökar även vikten av att göra innehållsmarknadsföring kraftigt.

Exempel på Pull-strategier

  • SEO (Sökmotoroptimering)

SEO står för sökmotoroptimering. Syftet med SEO är att få din webbsida att ranka högre i sökmotorer. Personer som söker efter ett nyckelord eller ämne, vilket kallas organiska sökresultat, går sällan förbi första sidan. De första länkarna på en söksida är ofta betald annonsering och ibland dyra. Om du kan få ditt innehåll att ranka högt kommer du att få fler besökare, leads och konverteringar. SEO är knutet till content marketing. Du kan skriva den mest relevanta och engagerande texten, men om du inte syns i sökresultaten är sannolikheten att någon, särskilt potentiella kunder, hittar den nästan obefintlig.

  • Sociala Medier

Bortsett från betalda annonser på sociala medier, som delvis nämns om push-strategi ovan, finns det ett antal sätt du kan använda sociala medier marknadsföring som en form av pull-marknadsföring. Detta inkluderar instruktionsvideor, influencer-marketing, vackra bilder och videor av din produkt, och andra typer av kampanjer på sociala medier.

När en potentiell kund har bestämt sig för att göra ett köp eller skaffa en ny leverantör till företaget kvarstår det sista steget: att välja rätt företag som kan tillgodose behovet. Merparten av alla människor Googlar idag vilket gör att vikten av att vara välpositionerad i sökmotorn är viktigare än någonsin.

Vem kunden klickar på och väljer kommer dock baseras lika mycket på uppfattningen av ditt varumärke som position i Google.

Låt oss växa tillsammans.

Maraton är den nya tidens digitala marknadsföringsbyrå. Vi arbetar med olika delar inom olika Push- & Pull marknadsföring. Med ett diversifierat nätverk av digitala innehållsplattformar, branschtidningar och specialmagasin erbjuder vi företag med tillväxtambitioner sällsynt effektiva marknadsföringslösningar. Att skapa tillväxt i världsklass är ingen sprint. Det är ett Maraton.

Victor Wennberg (email)

Digital Strateg & Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer