Trafiken från Google är fortfarande het men hur kommer SEO att utvecklas?

Trafiken från Google är fortfarande het men hur kommer SEO att utvecklas?

SEO utvecklas ständigt i takt med att tekniken går framåt, vilket innebär att det är viktigt för företag att hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna och förändringarna för att behålla en konkurrensfördel i den digitala världen. Några saker och tekniker att hålla koll på kommer att vara röstsökoptimering, mobile-first indexing, artificiell intelligens och teknik för maskininlärning. Dessa kan komma att spela en viktig roll för att hjälpa företag att maximera sin digitala närvaro på nätet. Med dessa tips i åtanke kan du vara bättre förberedd för att lyckas med din SEO-strategi!

Sökmotoroptimering (SEO) förändras ständigt och kommer inte att vara något undantag. I takt med att tekniken går framåt, gör även de tekniker som används för att optimera synligheten på nätet generellt det. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och förändringarna inom SEO så att du kan maximera din digitala närvaro och den förtjänade trafiken. Så hur kommer SEO att se ut år 2024? Låt oss dela upp det i några intressanta spaningar vi gjort.

Optimering av röstsökning

Med den ökande populariteten för röstsökande enheter som Alexa, Google Home och Siri kommer röstsökoptimering att bli allt viktigare för företag som vill skaffa sig ett försprång i den digitala världen och vara rustade för framtiden. Röstsökningar är mer konversationella än traditionella textsökningar, vilket innebär att företag måste ge svar på frågor som ställs av dessa virtuella assistenter för att synas i sökresultaten. Detta innebär att företagen måste fokusera på att tillhandahålla detaljerat innehåll som svarar på relevanta frågor från potentiella kunder med hjälp av naturligt språk.

Search Engine Journal har fördjupat sig inom röstsök, läs artikeln om ”VOICE SEARCH” här.

Optimera för mobil indexering först

”Mobile-first indexing”, att helt enkelt försöka ranka för sökningar utförda i en mobiltelefon först, har fått ökad spridning under några år nu och kommer att fortsätta att vara en viktig del av SEO framåt. Denna teknik betonar att optimera webbplatser för mobila enheter först istället för stationära datorer eller bärbara datorer. Mobila enheter har blivit alltmer populära under de senaste åren, och många människor använder dem som sin primära enhet för webbsurfning. Därför måste företag se till att deras webbplatser är optimerade för mobila enheter om de vill förbli konkurrenskraftiga år 2023 och framåt. Detta innebär bland annat att de ska ha snabba laddningstider och vara lätta att navigera på små skärmar. Vi hittade en del intressant statistik på Research.com som ni hittar här.

Artificiell intelligens och maskininlärning

AI och maskininlärning är två tekniker som redan har revolutionerat vårt sätt att tänka på SEO, men de kommer att fortsätta att vara viktiga delar av SEO 2023 och sannolikt i många år framåt. AI kan hjälpa till med uppgifter som sökordsidéer och analys medan maskininlärning kan hjälpa till att identifiera brister i webbplatsens innehåll och förbättra webbplatsens kvalitet överlag genom att lära sig av användarnas beteendemönster över tid. Genom att utnyttja AI och teknik för maskininlärning kan företag optimera sin digitala närvaro mer effektivt än någonsin tidigare.

Slutsats:

Att ”göra som vi alltid ha gjort” är inte ett alternativ när det kommer till SEO (Sökmotoroptimering), här gäller det att hänga med och att våga testa nya vägar och tekniker. Det är inte helt omöjligt att de snabba förändringarna kommer att innebära att nya tjänster skapas där företag likväl som att köpa SEO, köper tjänsten framtidsspaning av konsulter, oftare än idag!

Fredrik Montell (email)

Strateg & Digital Affärsutvecklare

Ambitiösa företag jobbar med oss.

+312%

Genom ett strategiskt arbete och kontinuerlig optimering av Renta.se har trafiken ökat >300% och Renta innehar 1:a-platsen för många strategiska sökbegrepp.

renta Detaljer
+157%

Efter att ha implementerat vår skräddarsydda digitala strategi för Hudvårdsinstitutet bevittnade vi imponerande resultat.

logo-1 Detaljer
+180%

FR2000 är alternativet till ISO-certifieringar och Maraton har i uppdrag att öka kännedomen och intresset för FR2000 inom deras målgrupp. Bara under Q2-Q3 2023 har vi mer än dubblat söktrafiken till FR2000.se

FR2000 Detaljer
10.000-tals visningar

Genom strategisk Native-annonsering på Dagenstech.se i kombination med LinkedIn-annonsering kunde Maraton prestera 10.000-tals visningar och 1000-tals lästa artiklar.

1 HIROY_Logotype_Black_RGB Detaljer
1000-tals leads

Maraton har sedan 10 år haft ett helhetsansvar för Allvärmetekniks digitala marknadsföring, från strategi till kraftfulla resultat!

allvarme Detaljer
+143%

Omfattande SEO och online marknadsföring för UFAB AB har bidragit till affärsmöjligheter som tidigare inte existerade.

ufab-ab Detaljer